Geir Hauger

Musiker

Jazz

Geir i samspill med Bjørn Barlo

Geir har høsten 2009 utgitt den kritikerroste solo CD-en Turning Circles, der han samarbeider med unge og oppadgående musikere samt erfarne jazzveteraner. Egenkomponerte låter og noen kjente arrangerte – men improvisasjon og det personlige uttrykket på trompet og flygelhorn er basis.

Han medvirker også som solist på SKI STORBANDs CD fra 2009. Geir spilte fast med Radiostorbandet i NRK og gjestesolistene der; eksempelvis Bill Watrous og Benny Bailey. Radiostorbandet ble ledet av Helge Hurum, og landets ledende jazzmusikere deltok. Les mer om Radiostorbandet her.

Geir sitter også i dag inn med diverse storband, bl.a. Ski storband.

Geirs første jazzgruppe i eget navn besto av Johan Bergli, Harald Halvorsen, Kåre Grøttum, Eivind Olsen og Bjørn Svendsen. Geir var medlem av «Oslo 13 Jazzensemble» da de kom med plata Anti-Therapy, med bl.a. Jon Balke, Nils Petter Molvær, Torbjørn Sunde og Audun Kleive.

Teater

Geir satt i trompetrekka på Det Norske Teatret under Egil Monn-Iversen, ved kjente oppsetninger som bl.a. Spelemann på taket og West Side Story, Jeppe, Cats, og Piaf. Revyer er det også blitt mange av under Dag Frøland, Dizzie Tunes og Einar Schanke. Geir var også med da A Chorus Line ble satt opp første gang her i landet, med stor suksess.

Storbandet Storeslem ledet av Erling Wicklund

Studiomusiker

Geir har bidratt på mange plater, og i radio-og tv-shows i NRK. Se også under plateutgivelser. Han har spilt med kjente navn, og stadig nye generasjoner barn hører Geirs trompetspill i advendtsserien «Jul i Skomakergata». Geir har også solid sjangerkunnskap i det seriøse feltet etter 10 års studier med trompetisten Harry Kvebæk, og som medlem av symfoniske orkestre i en årrekke. Allerede som tenåring var Geir solist i «Konsert i Ess-dur for trompet og orkester» av Haydn. Geir er medlem av NOPA.