Geir Hauger

Last ned pressemappe (PDF)
Last ned bilde (JPG)

Musikk – Lyddesign – Komposisjon

Musiker: Geir Hauger er utøvende på trompet og flygelhorn i forskjellige band. Han leder egne jazzgrupper og er studiomusiker. Han spilte fast i Radiostorbandet NRK, og ved teatre og revyscener – det ble 15 år under Egil Monn-Iversens taktstokk. Geir har også klassisk trompetutdanning og kjenner den seriøse musikklitteraturen godt.

Lyddesigner: Geir arbeider daglig med lyd i NRK. Siden 1990 med lyddesign for Radiodokumentaren; det er blitt mer enn 70 dokumentarer fra hans hånd.

Prisvinner: Han er flere ganger internasjonal prisvinner – 2006, 1998, 1997, 1992 – pluss en norsk radiopris i 2005.

Lyddesigner: Geir har jobbet med lyd i hele sitt voksne liv, og eksperimenterer med lyd og musikk. NRK har satt opp egen hjemmeside for Geirs arbeid på nrk.no.

Komponist: Geirs musikk er vidtfavnende. Han har komponert musikal – Fyrstikkfolket, et utendørsspill for Enebakk kommune. Han lager musikk for hørespill i NRK, og mye annet innen radio og tv, fra store flater til vignetter og jingler. Han behersker et flerfold stilarter, med tyngdepunkt innen jazz og seriøs samtidsmusikk. Større frittstående verk er en trompetkonsert, et verk for strykeorkester, flere lydkunstverk samt bestillingsverk.